Tassut

Bostoninterrieri

Iloinen ja ystävällinen rotu, jolta vauhti ei lopu kesken.

Bostoninterrieri

Bostoninterrieri.fi sivusto on rotuun ja omaan pikku bostoniinsa rakastuneen koiraharrastajan toteuttamat ja ylläpitämät. Toivomme sinun saavan rodusta hyvän kuvan sivuiltamme. Voit myös lähettää meille lisää sisältöä tai antaa palautetta, mikäli jokin osio on sinusta puutteellinen tai kaipaa lisää väriä.

PÄIVITYKSET
- Blogit sivun linkkejä päivitelty
- Muotovaliot sivua päivitelty

- Sivujen sisältöä tullaan päivittämään tarkemmin vuodenvaihteen jälkeen.

Ylläpito - 19.02.2021 - 22:11
Bostoninterrierit harrastavat näyttelyitä, agilityä, tokoa, kanttarellin etsimistä, vesipelastusta ja jopa raunioita.
Koiranäyttelyt  |   Toko  |   Agility  |   Flyball  |   Pelastuskoiratoiminta  |   Testit

Toko

Ylläpito - Sivu päivitetty: 19.02.2021 - 22:11

Ruusu pentukurssilla

TOKO eli tottelevaisuuskoe on kilpailumuoto, jossa testataan koiran ja ohjaajan yhteistyötä. Tottelevaisuuskoulutus on paitsi koulutusta TOKOa varten, myös hyvä ellei välttämätön pohja kaikille muille lajeille. Palveluskoiraharrastajat käyttävät usein kokeidensa tottelevaisuusosiosta nimitystä tottis. Arkikielessä toko ja tottis tarjoittavat usein koirankoulutusta yleensä. Varsinainen käsiteviidakko, siis :-).

Alokasluokan liikkeet ovat enimmäkseen jokapäiväisessä elämässä tarpeellisia taitoja, toki kilpailuissa vaaditaan tavallista "arkitottelevaisuutta" täsmällisempiä suorituksia. TOKO on nousujohteista: kun alemmissa luokissa reipas ja iloinen suoritus riittää ylempiinkin palkintosijoihin, vaaditaan ylemmissä luokissa paitsi vauhdikkuutta myös täsmällisyyttä.

Helpoimpaan eli alokasluokkaan saa osallistua 10 kk täyttänyt koira. Nykyisin sen ei tarvitse olla puhdasrotuinen ja Kennelliiton hyväksymä, mutta sekarotuiselta vaaditaan hyväksytty tunnistusmerkintä.

TOKOssa kukin ohjaaja saa käyttää haluamiaan käskysanoja tai -merkkejä: ns. kaksoiskäskyt ovat kuitenkin kiellettyjä, ellei erikseen toisin mainita. Ennalta määrätyt liikkeet arvostellaan puolen pisteen välein asteikolla 1-10. Joidenkin liikkeiden arvosanat kerrotaan tietyllä kertoimella, lisäksi pari saa pisteitä mm. yhteistyön sujuvuudesta.

Kun pari on saanut kaksi 1. palkintoa alokasluokasta, se saa pronssisen tokomitalin ja saa osallistua avoimen luokan kilpailuihin. Uutena liikkeenä tulevat nouto, edestakainen hyppy esteen yli ja seisahtuminen kesken luoksetulon.

Ylemmissä luokissa - voittaja ja erikoisvoittaja - koiran tulee lisäksi mm. tunnistaa tietty esine, joka on ollut ohjaajan kädessä, viiden muun esineen joukosta, edetä poispäin ohjaajasta ja käydä käskystä makuulle. Alempien luokkien liikkeet ovat edelleen mukana, mutta vaikeampina: esim. seuraamisliikkeessä ohjaajan pitää välillä juosta, kävellä hyvin hitaasti ja suorittaa käännöksiä paikallaan. Myös parin kauko-ohjaustaidot testataan: liikkeenohjaaja asettuu koiran taakse kädessään kyltit, joissa lukee istu, maahan ja seiso. Ohjaaja on koiran edessä ja vaihtuvien kylttien mukaan komentaa koiransa niiden ilmoittamiin asentoihin.

Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällön luvaton kopiointi kielletty.