Tassut

Bostoninterrieri

Iloinen ja ystävällinen rotu, jolta vauhti ei lopu kesken.

Bostoninterrieri

Bostoninterrieri.fi sivusto on rotuun ja omaan pikku bostoniinsa rakastuneen koiraharrastajan toteuttamat ja ylläpitämät. Toivomme sinun saavan rodusta hyvän kuvan sivuiltamme. Voit myös lähettää meille lisää sisältöä tai antaa palautetta, mikäli jokin osio on sinusta puutteellinen tai kaipaa lisää väriä.

PÄIVITYKSET
- Blogit sivun linkkejä päivitelty
- Muotovaliot sivua päivitelty

- Sivujen sisältöä tullaan päivittämään tarkemmin vuodenvaihteen jälkeen.

Ylläpito - 19.02.2021 - 22:11
Haluaisitko tuottaa omia tarinoita bostonistasi? Kirjoita meille, niin julkaisemme niitä bostoninterrieri.fi sivustolla.

Pennun ostaminen

Ylläpito - Sivu päivitetty: 19.02.2021 - 22:11

Bostoninterrierin pennut ovat kysyttyjä ja yleensä pentua joutuukin odottelemaan puolesta vuodesta eteenpäin. Hyvä kasvattaja on kiinnostunut siitä, millaiseen kotiin pentu pääsee. Samalla tavoin, kun kasvattaja arvioi teitä tulevina koiranomistajina, myös pennun ostajan kannattaa arvioida kasvattajaa. Paras paikka bostoninpennulle on kasvaa perheolosuhteissa. Ehdottamasti sekä pentuja että emoa pitää päästä katsomaan, kunhan pennut ovat sen verran vanhoja, että vierailijoita voidaan ottaa taloon. Mikäli kasvatusolosuhteet pentuja katsomassa käydessä epäilyttävät, niin kannattaa ehkä miettiä vielä kerran mistä pentua onkaan ostamassa. Bostoninterrierin luonteeseen vaikuttavat myös pentuajan kokemukset.

Pentutehtailijoilta pentua ei kannata ostaa edes säälistä koiria kohtaan, sillä tämä vain kannustaa heitä jatkamaan toimintaansa. Kennelliiton säädösten mukaan nartulla ei saa teetättää pentua heti edellisten pentujen syntymän jälkeisistä juoksuista. Mikäli näin tapahtuu, kennelliitto ei rekisteröi pentuja. Hälytyskellojen pitäisi siis soida, jos pentuja ei ole rekisteröity, sillä se on merkki siitä, että jotain on pielessä. Rekisteröimättömiä pentuja ei voi käyttää jalostukseen eikä kilpailutoimintaan.

Sopimus koiran kaupasta kannattaa tehdä kirjallisena. Kennellitolla on olemassa valmis sopimuspohja tähän tarkoitukseen. Bostoninterrierin hinta on muiden pikkukoirien tapaan korkea (yli 1000 euroa) ja riippuu jonkin verran myös koiran sukupuusta. Kennelliton sivuihin kannattaa tutustua myös muilta osin, sillä ne sisältävät paljon hyödyllistä tietoa koiran nykyisille ja tuleville omistajille.

Suomen Bostonit yhdistys antaa pennuista kiinnostuneille pentuneuvontaa ja pitää kirjaa jäsenkasvattajista, joilla on pentuja suunnitteilla vuoden sisällä.
- Suomen Bostonit Ry
- SKKY Ry - Pennunosto
- Suomen Eläinsuojeluyhdistys - Pysäytä pentutehdas. Älä osta pimeää pentua!
- Suomen Kennelliitto - Sopimukset


Palaa takaisin artikkelit sivulle!

Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällön luvaton kopiointi kielletty.